Praktische informatie

Alles wat je moet weten

Hier vind je alle essentiële informatie die je nodig hebt om je weg te vinden binnen onze schoolgemeenschap. Van schoolkalender en schoolvakanties tot het beleid rondom ziekmelden en verlof - wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Lees verder om meer te ontdekken over wat onze school te bieden heeft en hoe we ervoor zorgen dat elke leerling en ouder goed geïnformeerd is.

Bekijk onze schoolgids

 

Schoolkalender

Schooltijden

Leerlingen zijn wettelijk verplicht om gedurende acht jaar basisonderwijs 7520 uur onderwijs te volgen. Per schooljaar dus gemiddeld 940 uur.
Wij werken met een continurooster en de schooltijden van groep 1 t/m 8 zijn elke dag van 08.30 uur tot 14.15 uur.

Schoolvakanties

Naam Data Extra opmerkingen
Herfstvakantie 28 oktober 2024 - 1 november 2024
Kerstvakantie 23 december 2024 - 3 januari 2025
Voorjaarsvakantie 17 februari 2025 - 21 februari 2025
Meivakantie 21 april 2025 - 5 mei 2025
Pinkstervakantie 9 juni 2025 - 13 juni 2025 Let op, week extra vakantie
Zomervakantie 14 juli 2025 - 22 augustus 2025

Ziekmelden en verlof

Als uw kind ziek is, vragen we u dit bij voorkeur te melden tussen 8.15-8.25 u. Indien uw kind zonder bericht afwezig is, zal de groepsleerkracht contact met de ouders opnemen.

Mocht het echt niet anders kunnen dan onder schooltijd, dan kunt u met uw kind naar de tandarts, huisarts of specialist. Geef dit dan wel op tijd door aan de leerkracht.

In sommige gevallen heeft uw kind recht op verlof. Hiervan is echter alleen sprake in bijzondere gevallen: bijvoorbeeld een familiejubileum of overlijden van een familielid. Het verlof moet (uiteraard behalve bij overlijden) altijd 6 weken van te voren schriftelijk aangevraagd worden. Hiervoor moet een verlofbrief worden ingevuld.

Ongeoorloofd verzuim wordt altijd gemeld bij de leerplichtambtenaar. Hier kunt u ook in beroep, als u van mening bent dat ten onrechte geen verlof is verleend.

Excursies, schoolkamp en schoolreis

In het kader van projecten maken diverse groepen in de loop van het jaar excursies, variërend van het bezoek aan een kinderboerderij tot het bekijken van kunst in het museum. Ieder schooljaar organiseren we ook schoolkamp voor de kinderen van groep 5 t/m 8. De leerlingen van groep 1 t/m 4 gaan jaarlijks een dag op schoolreis. Vanzelfsprekend worden onze schooltijden aangepast aan de betreffende excursie. Hierover informeren wij u.


Voor en na school

In Loosdrecht werken alle basisscholen samen met kinderopvangorganisatie Eigen&Wijzer. Zij zorgt voor een professionele opvang van uw kind. Wilt u hier meer informatie over dan kunt u contact met hen opnemen:


Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact