Voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs

Een nieuwe stap: samen op weg naar het voortgezet onderwijs

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een spannende tijd, zowel voor uw kind als voor u. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, beginnen we al vroeg met de voorbereidingen.

Persoonlijke begeleiding en advies

 • Indicatie voortgezet onderwijs in groep 7
  Aan het eind van het schooljaar geven we een eerste indicatie van het voortgezet onderwijsniveau dat bij uw kind past.
   
 • Voorlopig advies in groep 8 
  Eind november krijgen de kinderen een voorlopig advies. Dit advies combineert de cognitieve prestaties van uw kind, zoals bijgehouden in ons leerlingvolgsysteem, met onze observaties van hun persoonlijke kenmerken en vaardigheden.
 • Definitief advies in groep 8 
  Begin maart nadat de doorstroomtoets heeft plaatsgevonden, volgt het definitieve schooladvies. 

Onze aanpak zorgt ervoor dat elk kind een advies krijgt dat echt past bij zijn of haar unieke mogelijkheden en talenten. Het doel? Dat iedere leerling op de plek terechtkomt waar hij of zij het beste tot zijn recht komt.

 

Kennismaken met de toekomst

Oriëntatie op het Voortgezet Onderwijs: Al in groep 7 nodigen we uw kind uit om samen met u de open dagen van middelbare scholen in onze regio te bezoeken. Een leuke en leerzame manier om alvast sfeer te proeven en vragen te stellen.

Elk jaar uniek

De samenstelling van onze groep 8 verandert elk jaar, net als de interesses en capaciteiten van de kinderen. Dit maakt dat de bestemmingen na de basisschool jaarlijks variëren. Wij zetten ons volledig in om elk kind te begeleiden naar het voortgezet onderwijs dat het beste bij hem of haar past.

Resultaten

We zijn trots op de diversiteit en successen van onze leerlingen. Hier vindt u een overzicht van de uitstroomgegevens van het afgelopen schooljaar 2023-2024, die laten zien hoe onze leerlingen hun weg vinden naar verschillende vormen van voortgezet onderwijs.

Niveau Aantal leerlingen
VMBO met LWOO -
VMBO -
VMBO TL 2
VMBO TL / HAVO 7
HAVO 1
HAVO / VWO 1
VWO 2

 

Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact