Kleuteruniversiteit

Ontdek de wereld van kleuteruniversiteit: een reis door leren en spelen

Bij onze basisschool omarmen we de nieuwsgierigheid en creativiteit van onze kleuters door een dynamische en speelse leeromgeving te bieden. Onze aanpak bij de kleuteruniversiteit is ontworpen om elke kleuter een vliegende start te geven in hun onderwijsreis. Laten we samen duiken in de bijzondere wereld van onze kleuteruniversiteit, waar leren en spelen hand in hand gaan.

 

Jongste en oudste kleuters samen

In onze klasindeling delen de jongste (4-jarigen) en oudste kleuters (5/6-jarigen) samen de klasruimte. Deze opzet biedt een warme omgeving waarin de jongsten kunnen wennen aan de schoolroutine met veel aandacht voor gewoontevorming en regelmaat. Spelenderwijs leren staat centraal, met activiteiten in diverse hoeken zoals de bouwhoek, poppenhoek, en lees-schrijfhoek.

De rol van de leerkracht

Terwijl de jongste kleuters de schoolwereld ontdekken door spel, neemt de leerkracht bij de oudste kleuters een meer sturende rol aan. De focus ligt op taalvorming, een essentiële basis voor verdere ontwikkeling, naast aandacht voor motorische vaardigheden, zelfstandigheid en creativiteit.

Een methode voor en door kleuterjuffen

De Kleuteruniversiteit is een speciaal ontworpen methode die de rijke wereld van prentenboeken als uitgangspunt neemt. Elk thema, durend ongeveer  zes weken, is zorgvuldig samengesteld om aan te sluiten bij de kerndoelen van het primair onderwijs. Van taal- en rekenactiviteiten tot kunst en beweging, elk aspect van leren wordt gedekt.

Thematische aanpak

Elk thema start met een gezamenlijke activiteit, waarna we overgaan op werk in kleinere groepen. Deze aanpak stelt ons in staat om niet alleen aandacht te besteden aan de ontwikkelingsfase van elke groep maar ook aan de individuele behoeften van uw kind. Of uw kind nu voorloopt en toe is aan uitdagingen van een hogere groep, of juist extra ondersteuning nodig heeft, onze kleine kring zorgt voor gepaste aandacht en begeleiding.

Betekenisvol leren

Door de speel-werklessen, inclusief zelfstandig werken met takenbladen, sluit elk thema naadloos aan bij de belevingswereld van de kinderen. Dit maakt de activiteiten niet alleen leuker maar ook zinvoller, waardoor leren een avontuur wordt dat verder gaat dan de klaslokaalmuren.

Een plek waar leren leven wordt

In de kleuteruniversiteit van onze school wordt elk kind gezien en gewaardeerd. Door een liefdevolle en stimulerende omgeving te bieden, moedigen we onze kleuters aan om te groeien, te ontdekken en hun volledige potentieel te bereiken. Stap voor stap, spel voor spel, bouwen we samen aan een toekomst vol mogelijkheden.

 

Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact