Communicatie met ouders

Op De Catamaran vinden we het belangrijk om een open en transparante communicatie met ouders te onderhouden. Dit doen we op verschillende manieren, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws, de ontwikkelingen van uw kind en belangrijke schoolactiviteiten. Hieronder vindt u een overzicht van de drie belangrijkste communicatiekanalen die wij gebruiken.

3 belangrijkste communicatiekanalen

1. Persoonlijke gesprekken

Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop. Wij nodigen ouders en verzorgers regelmatig uit voor ouder-kindgesprekken. Tijdens deze gesprekken bespreken we de voortgang en het welzijn van uw kind. Het is een uitgelezen kans om in een open dialoog eventuele vragen of zorgen te bespreken.

2. Social schools

Social schools dient als ons centrale communicatieplatform. Dit ouderportaal biedt een gebruiksvriendelijke manier om u te informeren en betrekken bij het schoolleven.

3. Parnassys: inzage in toetsgegevens

Via Parnassys bieden we ouders inzage in de toetsgegevens van hun kinderen. Dit systeem geeft u een helder beeld van de voortgang en ontwikkeling van uw kind op school.

 

Hoe werkt Social Schools?

 • Interne Community
  Net als een Facebook-groep, maar dan volledig privé en alleen toegankelijk voor ouders, leerkrachten, en de directie van De Catamaran.
   
 • Berichtgeving
  Onze leerkrachten en de directie delen regelmatig updates over schoolactiviteiten, nieuws uit de klas, en andere belangrijke informatie.
   
 • Evenementen en Uitnodigingen
  Via Social Schools ontvangt u uitnodigingen voor schoolactiviteiten en ouder-kindgesprekken.
   
 • Groepsindeling
  Als ouder bent u automatisch lid van de hoofdgroep voor algemeen schoolnieuws en de specifieke groep(en) van uw kind(eren) voor klasgebonden updates.

Handleiding Social Schools

Aanvullende Communicatiemiddelen

 • Berichten op Social Schools
  Regelmatig plaatsen we berichten op Social Schools met daarin de activiteiten van de afgelopen periode. Daarnaast wordt u op de hoogte gehouden over nieuwe activiteiten.
   
 • Mail 
  Ouders kunnen direct met de leerkrachten mailen.

Door deze gevarieerde communicatiekanalen te gebruiken, streven we ernaar om elke ouder betrokken en geïnformeerd te houden over het schoolleven van hun kind. Bij De Catamaran is samenwerking met ouders essentieel voor het creëren van een ondersteunende en stimulerende leeromgeving.

 

Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact