Actief burgerschap

Vormgeven aan verantwoord burgerschap

Iedereen die de visie van onze school kan onderschrijven, zal zich hier welkom voelen. We dragen er zorg voor dat de kinderen en collega’s binnen onze school zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen. We leren elkaar en de kinderen dat iedereen mag zijn zoals hij is en helemaal goed is zoals hij is, en dat leven we ook voor. Wij geven ruimte aan individuele verschillen in rollen, competenties, talenten of interesses. Het welbevinden staat altijd centraal en komt voor leren.

Persoonlijke aandacht, grootse ontwikkeling

We benadrukken het belang van persoonlijke groei en sociale vaardigheden door een reeks activiteiten en lessen die gericht zijn op:

 • Zelfreflectie
  Leerlingen worden aangemoedigd om na te denken over hun eigen gedrag en de impact daarvan op anderen, waardoor zelfbewustzijn en zelfverbetering worden bevorderd.
   
 • Meningsvorming en uitdrukking
  We stimuleren leerlingen om hun gedachten en gevoelens te uiten, en staan open voor discussies over diverse levensvragen en perspectieven.
   
 • Respect en kritisch luisteren
  Het belang van respectvol luisteren naar en het bekritiseren van de meningen van anderen wordt benadrukt, wat essentieel is voor het ontwikkelen van een open en inclusieve gemeenschap.
   
 • Zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid
  Door het bevorderen van zelfvertrouwen en het aanleren van verantwoordelijkheidsgevoel werken we aan de ontwikkeling van zelfstandige en bedachtzame individuen.
   
 • Sociale cohesie en omgevingsbewustzijn
  Activiteiten zijn ook gericht op het versterken van de groepsband en het ontwikkelen van waardering en zorg voor onze leefomgeving.

Door deze benadering hopen we onze leerlingen uit te rusten met de vaardigheden en waarden die nodig zijn om actieve, positieve bijdragen te leveren aan de maatschappij.

Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact