Muziek, drama en dans

Creatieve ontwikkeling

Op de Catamaran hechten we veel waarde aan de creatieve ontwikkeling van onze leerlingen. Daarom bieden we het vak Drama en Dans aan, waarin kinderen van alle groepen hun expressie en verbeelding kunnen ontdekken en ontwikkelen.

 

Wat willen we bereiken?

  • Zelfvertrouwen en Expressie Drama en Dans helpt kinderen om hun zelfvertrouwen te vergroten en hun expressieve vaardigheden te ontwikkelen. Door middel van toneelspel, improvisatie en dansbewegingen leren leerlingen hun emoties en ideeën op een creatieve manier uit te drukken.
  • Samenwerking en Empathie In onze lessen werken de leerlingen veel samen, wat hun sociale vaardigheden en empathie bevordert. Ze leren naar elkaar luisteren, samenwerken en elkaars ideeën respecteren, wat bijdraagt aan een positieve groepsdynamiek.
  • Creativiteit en Verbeelding Drama en Dans stimuleren de creativiteit en verbeelding van kinderen. Ze worden aangemoedigd om buiten de gebaande paden te denken en originele oplossingen te vinden, wat hun probleemoplossende vaardigheden versterkt.
  • Plezier en Ontspanning Naast de educatieve voordelen, bieden de lessen Drama en Dans vooral veel plezier en ontspanning. Het is een moment waarop leerlingen vrij kunnen bewegen, experimenteren en genieten van de creatieve processen.

Musical

Aan het einde van het schooljaar staat de musical van groep 7/8 altijd op het programma. Een prachtige afsluiting van het schooljaar waar de leerlingen kunnen laten zien wat ze allemaal geleerd hebben!

 

 

Interesse?

Vraag meteen een rondleiding aan!

 

Naar contact