Topondernemers

Bij de thematische methode "Topondernemers" worden leerlingen gezien als ondernemers bij het construeren van nieuwe kennis en het ontdekken van de wereld om hen heen. Topondernemers is synoniem voor anders leren, niet nieuw maar anders. Met een doelgerichte kijk op de ontwikkeling van kinderen en de vaardigheden die ze nodig hebben om tot leren te komen.

De leerkrachten van de Catamaran gaan m.b.v. "Topondernemers" de leerlingen op veel verschillende, nieuwe en verfrissende manieren laten werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Door middel van 12 thema’s met 15 opdrachtkaarten wordt er 2 middagen in de week op deze manier gewerkt.

"Topondernemers" realiseert zich dat je kinderen in de verkenning van de wereld niet aan hun lot moet overlaten, maar ze zeker ook niet aan het handje moet meenemen. "Topondernemers" maakt kinderen actief, ondernemend en er wordt ervoor gezorgd dat ze kunnen slagen in hun onderneming. Niets werkt zo motiverend als met veel succes kunnen werken aan een opdracht. Daarvoor zijn er ook hulpkaarten die de kinderen helpen bij het maken van hun eindproduct: hoe maak ik een muurkrant? Hoe stel ik een powerpointpresentatie samen? Hoe zet ik een enquête in elkaar?

In groep 3/4 wordt er spelenderwijs kennis gemaakt met "Topondernemers".